Turvallisuus

Peliturvallisuudelle on keskeistä, että pelaajat tekevät selvän eron hahmossa tapahtuvan ingame-käytöksen ja pelaajan toiveita kuvaavan offgame-käytöksen välillä. Ingame hahmot tulevat käyttäytymään toisiaan kohtaan painostavasti, seksistisesti ja muutenkin ikävästi. Tuotantotiimiin kuuluvat hahmot voivat yrittää painostaa kilpailijahahmoja johonkin toimintaan mihin nämä eivät haluaisi ryhtyä, tai moittia heitä siitä miten he “pelasivat” jonkin tilanteen. 

 

Offgame mitään toisiin pelaajiin kohdistuvaa syrjintää, sukupuoleen tai seksuaalisuuteen liittyvää halventavaa nimittelyä, painostusta tai epäasiallista kohtelua ei hyväksytä. Pelaajalla on aina oikeus poistua kohtauksesta tai viestittää toisille ettei halua jatkaa kohtausta. Etenkin kuvattavana oleminen voi helposti tuntua painostavalta, ja on sallittua ja peliin sopivaa häipyä kesken kohtauksen, jos siltä tuntuu. Emme pidä hyvän larppaajan perikuvana sellaista, joka tilanteesta riippumatta pysyy hahmossa, vaan hyvää larppaamista on tunnistaa omat ja toisten rajat. Jos jokin tilanne jää vaivaamaan, on hyvä tapa kysyä tästä kanssapelaajalta tai käydä puhumassa pelinjohdolle tai turvahenkilölle. Pelissä tulee olemaan läsnä nimenomaan tähän rooliin keskittyviä turvahenkilöitä. Offgame-toimintaa tai -puhetta merkitään sanomalla “offgame” tai laittamalla nyrkki pään päälle. 

 

Pelissä on paljon intensiivistä ihmissuhdepelaamista, ja suosittelemme sopimaan ennakkoon läheisimpien kontaktien pelaajien kanssa siitä, mikä on molempien mielestä turvallinen, mukava ja kiinnostava tapa pelata hahmojen välistä suhdetta. 

 

Pelissä on paljon seksuaalisen mielenkiinnon ja jännitteiden pelaamista, joka voi tapahtua sanallisesti, katseiden tasolla tai kevyenä kosketuksena. Ennalta sopimatta toista pelaajaa saa koskettaa olkapäihin, olka- ja käsivarsiin ja käsiin. Muusta koskettamisesta kannattaa sopia etukäteen. Älä kosketa pelaajaa, joka on sanonut ettei halua tulla kosketetuksi. Seksiaktien mallintamiseen käytetään myöhemmin kuvattavaa tekniikkaa, joka ei perustu toisen ihmisen koskettamiseen. 

 

Päinvastoin kuin reality-sarjojen promomateriaalissa, pelissä ei tarvitse olla uima-asussa. Pelissä saa pukeutua kuten itse haluaa ja hahmokonseptiin sekä peliviikonlopun säähän sopii.

 

Koska peli käsittelee kilpailutilannetta ja hahmoja kannustetaan holtittomaankin käytökseen, voivat tilanteet kiihtyä nujakoinnin tai väkivallan tasolle. Mikäli mahdollista, tilannetta kannattaa eskaloida vähitellen ensin sanallisen uhkailun ja solvausten kautta ja vasta sitten edetä fyysiseen nujakointiin. Aie väkivaltaan toista kohtaan on syytä ilmoittaa kovaäänisesti esim. huutamalla “nyt tulee Jennica turpaan” ja toteuttaa lyönti liioitellun laajasti ja hitaasti, ettei se vahingossakaan osu yllättyneeseen kanssapelaajaan. Väkivaltatilanteista saa myös sopia offgame ennalta toisen kanssa, jolloin ne voi toteuttaa nopeatempoisemmin. 

 

Pelissä valokuvataan ja kuvataan videomateriaalia. Tätä hyödynnetään pelin aikana osana tuotantohahmojen peliä sekä pelin jälkeen vain pelaajille rajatuilla some-alustoilla. Mikäli materiaalia halutaan julkistaa pelin jälkeen, tähän pyydetään lupa kaikilta siinä esiintyviltä.